اعتراض معلولان نپال به قوانین جدید

ساخت وبلاگ

 

Hari-Budha-Magar.jpg

 

هری بهادر بودا ماگار، سرباز سابق گورخای بریتانیا  و نماینده نیروی دریایی گورخا که در اثر جنگ بریتانیا در افغانستان هر دو پای خود را از بالای زانو از دست داده، در حال مبارزه با قانون ممنوعیت افراد معلول (نقص دو عضو) در صعود به اورست است. ماگار که در منطقه دائولاگیری بدنیا آمده و به عشق صعود از این قله و قله سیسنه بزرگ شده که از خانه اش در دهکده دورافتاده تاوانگ در منطقه رولپا پیدا است، هر دو پای خود را هنگام جنگ بریتانیا در افغانستان به رهبری پرنس هری در آوریل سال 2010 از دست داده است.

این حادثه به مدت دو سال او را به چالش کشاند تا اینکه به آرامی شجاعت خود را باز پس گرفت. او به ارتفاعاتی نظیر سوریا-کوندا در نپال، سن نیویس اسکاتلند، مون بلان فرانسه، تورونگ لا پاس نپال و مراپیک با اتصال پای مصنوعی به ران خود دست یافته. بعد از این با صرف 18 ماه تلاش آماده صعود به اورست شد. او می خواست که بهار آینده به این مهم دست یابد اما دولت نپال با صعود افراد کاملا نابینا و قطع دو عضو به این قله مخالفت کرده است.

مقررات اکسپدیشن های کوه نوردی که تحت نظر کمیته مالی و زیر ساخت شورای وزیران اداره می شود در 28 دسامبر سال 2017 صعود هزاران نفر از افراد معلول سراسر جهان منجمله بودا ماگار را بواسطه این قانون ممنوع اعلام کرده.

فدراسیون ملی معلولان نپال امروز برنامه ای را در کاتماندو سازماندهی کرده که در آن افراد معلول اعلام کرده اند ممنوعیت اخیر دولت، نوعی تعصب علیه آنها است و این تصمیم باعث اختلاف بین افراد معلول و مابقی مردم شده است. در این برنامه بودا ماگار طی سخنرانی اعلام کرده " این ممنوعیت شجاعت افراد معلول را سرکوب و مطمئنا موجب خدشه دار شدن غرور آنها خواهد شد زیرا دستاوردهایی که تا به امروز حاصل شده نتیجه تلاش بی وقفه آنها بوده است و به همین خاطر من نام این کمپین را "رویای فتح" گذاشته ام و معتقدم جلوگیری از آن امکان پذیر نمی باشد."

بودا ماگار همچنین در 15 برنامه ملی و بین المللی شامل اسکی آلپاین، سنگ نوردی داخل سالن و فضای باز، قایقرانی و دوچرخه سواری در سرتاسر جهان شرکت کرده، او امیدوار است که دولت نپال در خصوص این ممنوعیت تجدید نظر کند زیرا این قانون خلاف حقوق اساسی است که توسط قانون اساسی نپال وضع شده و بر علیه کنوانسیون حقوق افراد معلول سازمان ملل متحد است که در سال 2006 به تصویب رسیده است.

به اکسپدیشن بودا ماگار که در بهار اجرا خواهد شد 350000 دلار اختصاص یافته و 14 شرپای راهنما و 4 تیم نجات او را در این برنامه همراهی خواهند کرد. ممکن است برای برطرف شدن موانع این برنامه در سال 2019 اجرا شود.

 در جلسه فدراسیون یاده شده مقامات رسمی فدراسیون گفته اند که 10 تا 15 درصد جمعیت نپال را افراد معلول تشکیل می دهند و این تصمیم به طور جدی بین سه تا چهار میلیون نفر از ساکنین این کشور را به نوعی جریمه کرده است. بودا ماگار جلسات متعددی با مقامات دولتی برای لغو لایحه قوانین تبعیض آمیز کوه نوردی برگزار کرده، او می گوید: " به مبارزه خود برای احقاق حق ادامه خواهیم داد"

thehimalayantimes

وبلاگ کوه نوردی و صعودهای ورزشی گل کوه...
ما را در سایت وبلاگ کوه نوردی و صعودهای ورزشی گل کوه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mountainflowersa بازدید : 203 تاريخ : شنبه 7 بهمن 1396 ساعت: 12:35